#06      HOUSE




Location: Brooklyn, NY
Status: Completed Fall 2009
Program:
Size: xx SF / xx SM
Photo: Alan Tansey




Located within the Fort Greene Historical District, this project is a unique renovation and conversion of an existing four-story, four-family Brooklyn brownstone into a residence for a young family. Combining the upper three apartments into an owner's triplex, the design uncovers the once public stairway for it and together with a custom-designed millwork guides you from the front entrance and angles through the parlor floor into the kitchen to an angled terrace to access the garden. The insertion of this main element provides a spatial mark and backdrop, opening up the prior constricted spaces. The upper levels were reconfigured to offer more light and less divisions and more direct connection between the floors through the exposure of the previously enclosed stairs.



Prev / Next Residential Project



Copyright 2017 © Manifold Architecture Studio PLLC
dba vonDalwig Architecture