#04     APARTMENT




Location: Brooklyn, NY
Status: Completed Spring 2008
Program:
Size: xx SF / xx SM
Photo: Dean Kaufman




Located in a landmarked synagogue is this grand triplex apartment with unique spatial qualities. The new layout takes advantage of the impressive double-height space and the private penthouse terrace. A custom-designed stair provides fluidity and continuity of function and spatial quality. The main bathroom was relocated to the third floor bedroom level, allowing the mezzanine to become a spacious library/lounge. The exterior façade to the terrace was exchanged to a custom sliding system where space can smoothly flow between interior and exterior. The terrace was conceived as a weaving of horizontal surfaces while keeping to the soft the soft transitional curves mirrored in the bathroom fritted glass wall.




Prev / Next Residential Project



Copyright 2017 © Manifold Architecture Studio PLLC
dba vonDalwig Architecture